gurmaniska-pica-namuose-picos-receptas-namine-picos-tesla

Gurmaniška pica su vynuogėmis ir pelėsiniu sūriu

Gal iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad pica skamba įdomiai ir šiek tiek nepatikimai, tačiau garantuojame, kad kai pabandysite - tai taps vienas iš mėgstamiausių jūsų picos receptų.

Pica kepta elektrinėje picų krosnelėje, kurią pabandymui ar picų vakarėliui galite išsinuomoti iš pizzashop.lt :) Daugiau informacijos apie krosnelės nuomą rasite ČIA.

Picos padui reikės:

Tešlos ruošimo eiga:

  1. Patarimas: pirma viską susiruoškite, susisverkite ir susidėkite ant stalo - taip gaminti bus paprasčiau ir greičiau :)
  2. Į vandenį įmeskite ledukus ir sudėkite druską.
  3. Maišykite su ranka kol druska ir ledukai pilnai ištirps.
  4. Į vandenį su druska dėkite keletą šaukštų miltų ir išmaišykite. Viską maišau ranka. Taip vis dėkite miltus ir maišykite kol sudėsite šiek tiek daugiau nei pusę turimų miltų
  5. Į likusią miltų dalį suberkite mieles ir gerai išmaišykite.
  6. Toliau kartokite tą patį: pora šaukštų miltų (dabar jau jie su mielėmis) ir gerai išmaišom, tada dedame dar miltų ir vėl maišome
  7. Kai tešla tampa jau minkomos konsistencijos, tačiau dar limpa prie rankų - dedu ją ant minkymo lentelės ir pradedu minkyti rankomis ir plastikine mentele su kuria patogu ją atkelti nuo paviršiaus.
  8. Sudėkite likusius miltus ir pradėkite intensyviai ir gana stipriai minkyti tešlą.
  9. Tešlą reikėtų minkyti apie 30 minučių tol kol ji nebelimpa prie rankų (papildomų miltų dėti nereikia!).
  10. Išminkytą tešlą padalinkite į kamuoliukus (vieno kamuoliuko svoris turėtų būti apie 250 g).
  11. Kiekvieną kamuoliuką lengvai perminkykite ir formuokite gražų apvalų kamuoliuką vis verčiant tešlą į kamuoliuko centrą.
  12. Suformuotus kamuoliukus dėkite į šiek tiek pamiltuotą plastikinę picos tešlos dėžę su dangčiu.
  13. Tešlą palikite fermentuotis kambaryje. Šiai picai ruošti buvo naudojama kambario temperatūra apie 21°C.
  14. Tešla turi fermentuotis apie 20 - 24 valandas. Po to imkite po vieną kamuoliuką ir švelniai rankomis spaudžiant ir traukiant formuokite picos paplotėlius. Išimti ir atskiri kamuoliukus labai padės plastikinė picos mentelė.
  15. Nepamirškite, kad reikia palikti apie 1 centimetro storesnį kraštelį aplink visą picos perimetrą.

Picos topping'ui reikės:

  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Šviežio rozmarino
  • Raudonojo svogūno
  • Šiek tiek sviesto (kepimui)
  • Raudonųjų vynuogių
  • Parmezano sūrio
  • Sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • Medaus

Topping'as:

  1. Rozmariną pasmulkinkite rankomis ir užpilkite alyvuogių aliejumi (aliejaus neturi būti daug, tik tiek, kad apsemtų rozmariną).
  2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Kitaip sakant pasidarykite karamelizuotus svogūnus.
  3. Vynuoges perpjaukite per puse ir jei jos su kauliukais, tai išimkite kauliukus.
  4. Parmezaną sutarkuokite, o pelėsinį sūrį pasmulkinkite į gabaliukus rankomis.
  5. Medų pašildykite, kad jis taptų skystas.
  6. Viską dėkite ant picos paplotėlio tokia tvarka: parmezanas / karamelizuoti svogūnai / vynuogės / pelėsinis sūris / rozmarinas su alyvuogių aliejumi / viską apšlakstom medumi.
  7. PATARIMAS: visus ingredientus susiruoškite iš anksto ir tada greitai dėkite ant picos paplotėlio, kad jis nespėtų sušlapti.
gurmaniska-namine-pica-receptas pica-namuose-receptas-picos-pado-receptas-kiek-laiko-kepti-pica italiska-pica-receptas-gurmaniska-pica-receptas-namine-pica

 

Picos kepimas:

  1. Paruoštą picą užtempkite ant ližės ir dėkite kepti.
  2. Jei kepate griliuje ar orkaitėje, geriausia būtų naudoti picos akmenį.
  3. Pica kepa skirtingai, priklausomai nuo temperatūros. Pavyzdžiui, šioje elektrinėje picos krosnelėje ji kepa apie 90 sekundžių, tačiau orkaitėje ar griliuje keps ilgiau. Tad žiūrėkite kada kraštai žaviai pasipūs ir paruduos.
  4. Iškepusią picą fotografuokite, dėkite į Facebook grupę "Neapolietiškos picos fanai", pjaustykite (geriausia naudoti specialų picos peilį) ir mėgaukitės!
pica-su-vynuogemis-pica-su-pelesiniu-suriu-receptas

 

Buon appetito!
Receptu dalinosi neapolietiškų picų fanė Eglė.

 

Gaminant jums prireiks: 

         

 

Patarimai

Susiję straipsniai

Tobulas derinys - Mortadella, pievagrybiai ir Mozzarella

Kiek nedaug tereikia iki tobulo skonio - šįkart mūsų virtuvėje jau pažįstami, tačiau niekada neatsibostantys skoniai. Mortadella, pievagrybių, Mozzarella ir garžgarsčių derinys - tikra klasika, kuri patiks ir patiems išrankiausiems.

Pica su Pepperoni ir Mozzarella

Pica su Pepperoni dešra, Mozzarella ir šviežiais bazilikais - tik 3 ingredientai tikram ir klasikiniam skoniui. Ši pica išties patiks kiekvienam, mėgstančiam švelnius skonius su aštriu pikantišku poskoniu, užgožiamu šviežio baziliko gaiva.

Pica su ančiuviais, juodosiomis alyvuogėmis ir Mozzarella

Tyro, nuostabaus skonio pica su L'isola d'Oro ančiuviais ir juodosiomis alyvuogėmis puikiai tiks išsiilgusiems naujų skonių.

Pica gurmanams - su dešrele ir vynuogėmis

Kiek kitokia ir neįprasta pica tikriems gurmanams. Labai nedaugžodžiaudami pasakysime - šį tobulą skonių derinį tiesiog privalote išbandyti!